Symposium: de industrie maakt het circulair!

Update

Het symposium 'De industrie maakt het circulair!' (10 december) inspireert ondernemers uit de maakindustrie in hun transitie naar een circulaire keten. CIRCO is er ook bij, met een miniworkshop!

lens-1209823_1920

De Nederlandse maakindustrie is samen met overheid en kennisinstellingen gestart met een vierjarig Uitvoeringsprogramma (2019-2023) om een Circulaire Maakindustrie te realiseren. Ontwikkelen van kennis en technologie maar ook het opschalen naar zoveel mogelijk bedrijven staat hierin centraal. Als onderdeel hiervan wordt voor ondernemers in de maakindustrie op 10 december 2019 het symposium ‘De industrie maakt het Circulair!’ georganiseerd.

De noodzaak en meerwaarde van een circulaire economie

Circulariteit inspireert tot innovatie, biedt kansen voor nieuwe businessmodellen en is een aantrekkelijke en efficiënte manier om te verduurzamen. In een circulaire maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid maar, na controle en bewerking, opnieuw ingezet of hoogwaardig gerecycled. Dit biedt economische kansen én is noodzakelijk om ook in de toekomst te kunnen blijven produceren.

Ondernemers inspireren ondernemers

Ondernemers die al stappen hebben gezet naar een circulair bedrijfsmodel delen tijdens het symposium hun inzichten op het gebied van circulair ondernemen. Zo gaan sprekers als Harald Tepper, Program Lead Circular Economy bij Philips en Esther Kersten, directeur Strategy & Sustainability FLEET bij Vanderlande, in op het belang van samenwerken in de keten en de rol van toeleveranciers. Karsten Klein, directeur bij FME, vertelt hoe de technologische maakindustrie aan de slag gaat en sprekers van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lichten uit hoe bedrijfsleven en overheid samenwerken aan een circulaire maakindustrie.

Zet stappen naar een circulaire keten!

Ondernemers krijgen de gelegenheid in gesprek te gaan met experts, te leren over de nieuwste ontwikkelingen bij collega-ondernemers en mogelijkheden te ontdekken om stappen te zetten naar een circulaire keten! Kijk voor het programma, registreren en meer informatie op de website.

Discussieer mee