Let op! Deze track is al geweest

Circular Design Class – Bouw (online)

Class

5 & 12 juni 2020
9.00 - 12.00 uur

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie alle architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

Tijdens deze workshop leer je als architect de ins & outs van ‘circular design’. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou én je opdrachtgever en hoe neem je als creatieve professional de rol van change agent in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft-onderzoek Products That Last vertrekpunt is.

Waarom meedoen?

  • Inzicht in en kennis over circulaire economie, businessmodellen en ontwerpstrategieën
  • Vergroot je (proces)kennis via tools en methodes om naar een circulaire toekomst te werken
  • Ontdek de integrated design approach
  • Ontdek jouw rol in de circulaire economie en begrijp waar je staat in het proces
  • Door je veel kennis, vaardigheden en tools eigen te maken, ben je beter geëquipeerd om een duidelijke rol te pakken naar alle partijen binnen en buiten de branche
  • Ontwikkel jezelf tot een onderscheidende change agent met groeikansen voor jou en je bedrijf
  • Word deel van een groeiend netwerk van circulair professionals in de bouw en zet de eerste stappen naar een circulaire toekomst

NB: vanwege corona bieden we deze cursus online aan in twee dagdelen: 5 en 12 juni van 09:00 – 12:00.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is bedoeld voor architecten, interieurdesigners, ruimtelijke ontwerpers, industrieel ontwerpers of andere betrokken creatieve professionals uit de bouw- en vastgoedindustrie. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt de Online Class van een ‘normale’?

Het programma is in grote lijnen hetzelfde: er is voldoende ruimte voor interactie, samenwerking, vragen en persoonlijke begeleiding.

Hoe zit het met de tijdsinvestering, is die hetzelfde als bij een gewone Class?

De Class zelf kost evenveel tijd, maar wordt nu over twee dagen verdeeld. En er is natuurlijk geen reistijd.

Wat heb ik nodig qua materialen, verbinding e.d. en hoe kom ik daaraan?

Je hebt alleen een computer met webcam en internetverbinding nodig. Tijdens de intake krijg je een introductie in de digitale omgeving.

Trainers

Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info
Fieke Grooters
Fieke Grooters
Meer info