Let op! Deze track is al geweest

Circular Design Class – Bouw

Class

12 november 2019
9.00 - 18.00 uur

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business genereren? Je leert het in deze CIRCO Circular Design Class, speciaal voor de bouwsector.

Tijdens deze ééndaagse workshop leer je als architect de ins & outs van circular design. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou én je opdrachtgever en hoe neem je als creatieve professional de rol van change agent in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft-onderzoek Products That Last vertrekpunt is.

Waarom?

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Hoe moeten wij Nederland, met een van de hoogste bevolkingsdichtheden ter wereld, nu en in de toekomst bedienen? Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie interieurdesigners, ruimtelijk ontwerpers, industrieel ontwerpers en andere betrokken creatieve professionals uit de bouw- en vastgoedindustrie uit om met behulp van de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

Take-aways

  • Inzicht en inspiratie over circulaire economie;
  • Inzicht in en kennis van circulaire businessmodellen;
  • Inzicht in en kennis van designstrategieën;
  • Vergroot je (proces)kennis middels tools en methodes om naar een circulaire toekomst te werken;
  • Ontdek de ‘integrated design approach’;
  • Ontdek jouw rol in de circulaire economie en begrijp waar je staat in het proces;
  • Door veel kennis, vaardigheden en tools eigen te maken, ben je beter geëquipeerd om een duidelijke rol te pakken richting alle partijen binnen en buiten de branche;
  • Ontwikkel je naar een onderscheidende change agent met groeikansen voor jezelf en je bedrijf;
  • Word deel van een groeiend netwerk van circulair professionals in de bouw en zet de eerste stappen naar een circulaire toekomst.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is bedoeld voor architecten, interieurdesigners, ruimtelijk ontwerpers, industrieel ontwerpers en andere betrokken creatieve professionals uit de bouw- en vastgoedindustrie. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €150 excl. btw per deelnemer,inclusief lunch en boek. De werkelijke uitvoeringskosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Locatie

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Tracks en Classes na de zomer fysiek, blended of digitaal zullen plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws dit nieuwsbericht in de gaten.

Trainers

Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info
Fieke Grooters
Fieke Grooters
Meer info