Let op! Deze track is al geweest

Circular Design Class – Consumentenproducten & Maakindustrie

Class

9 september 2022
09.00 - 17.00 uur

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, kunststof- en professionele producten - onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.

Hoe kun je als productontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

BNIBNOBNS Crisp en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor een circulaire consumentengoederen en maakindustrie.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, kunststof- en professionele producten – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.

De sector omvat diverse productgroepen zoals professionele producten en – apparatuur, electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed.

Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Wat zijn de kosten?

Kosten

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,- excl. btw).

  • BNO-leden: € 250,- (excl. btw)

  • Niet leden: € 320,- (excl. btw)

Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een exemplaar van de publicatie Products that Last.

Waar & wanneer?

9 september | 09.00 – 17.00
Inclusief lunch & borrel na afloop

Deze Class vindt plaats op het kantoor van BNO:
WG plein 600, Amsterdam

Trainers

Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info
Bas Roelofs
Bas Roelofs
Meer info