Let op! Deze track is al geweest

Track – Doe-het-zelfbranche

Track

2 sept (op locatie), 16 sept (online) en 30 september 2021 (op locatie)

Ben jij actief in de doe-het-zelfbranche als producent, retailer of toeleverancier, en wil je ontdekken welke circulaire mogelijkheden er zijn? Ontdek tijdens deze CIRCO Track de opties om bijvoorbeeld de levensduur van producten te verlengen en dat te koppelen aan een nieuwe manier van geld verdienen.

Hoe kunnen gereedschappen, bouwmaterialen en decoratiematerialen circulair ontworpen worden? Welke circulaire mogelijkheden zijn er voor retailers? En hoe kan daar een verdienmodel aan gekoppeld worden en kan er dus geld mee verdiend worden? Welke circulaire trends zijn er in de bouw? Wat kan ik met reparatie, servicecontracten, diensten etc? Ontdek het en zet de eerste stappen tijdens de CIRCO Track speciaal voor de doe-het-zelfbranche.

In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd en gaan producten langer mee, worden ze slim hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan waarbij je als bedrijf op weg geholpen wordt met een eigen positie en businesscase en tegelijk kennis opdoet over circulair ondernemen en circulair design.

Blended Track

Blended Learning is een efficiënte en unieke combinatie van online leren, plenaire fysieke bijeenkomsten en onderlinge uitwisseling. Je doet kennis op wanneer jij wilt, waarna je tijdens de plenaire bijeenkomsten gelijk de diepte in kunt om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen case, met behulp van ervaren CIRCO-trainers en interactie met andere deelnemers.

Programma

Sessie 1 – Initiate | 2 september 2021, halve dag op locatie

Sessie 2 – Ideate | 16 september 2021, 9.00 – 13.00 uur (online)

Sessie 3 – Implement | 30 september 2021, 9.00 – 13.00 uur (op locatie)

Meer informatie over de Blended Track >

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Bedrijven vergroten hun concurrentiekracht en ze creëren nieuwe waarden voor hun bedrijf en klanten. Ook is het een innovatieve herijking van je businessmodel.
  • CIRCO maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is. Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Bedrijven dragen bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.

Deze CIRCO Track is geïnitieerd door en wordt verzorgd in samenwerking met Focusplaza.

Praktische informatie

Kosten

Voor leden van Focusplaza met een meerFocus lidmaatschap zijn er geen additionele kosten. Voor niet-leden van Focusplaza bedragen de kosten voor deelname €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en eventueel door één van de provincies.

 

Deelnemers

Aantal deelnemers per Track: maximaal 10 bedrijven (2 personen per bedrijf).

Van ieder bedrijf doen twee personen mee, bij voorkeur een duo van een product developer/inkoper/business developer en iemand met een commerciële rol, die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces, en in de interactie tussen de bedrijven onderling.

Trainers

Bas Roelofs
Bas Roelofs
Meer info
Micha Klaarenbeek
Meer info