[VIDEO] Grote circulaire ambities binnen de zorgsector

Case

"We weten dat de impact op het milieu vanuit de zorg enorm groot is."
Maarten van Dijk, adviseur Facilitair Omring
e1bc6b1a-c815-4a5a-8c7a-3255b877f160

Omring heeft al meer dan honderd jaar ervaring met verzorging en gespecialiseerde verpleging in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Van behandeling tot revalidatie en van thuis tot in een van de 29 woonzorglocaties. Hun ambitie? De duurzaamste zorgorganisatie van Nederland worden.

“We weten dat de impact op het milieu vanuit de zorg enorm groot is”, zegt Maarten van Dijk, adviseur Facilitair bij Omring. “Daar willen wij een positieve bijdrage aan leveren en ook een voorbeeld in zijn voor andere zorgorganisaties”. Ze zijn begonnen met kritisch te kijken naar wat Omring daadwerkelijk inkoopt. Met name van de hoeveelheid verpakkingsmaterialen zijn zij enorm geschrokken.

Daarom nam Omring bij CIRCO Hub Noord-Holland deel aan de CIRCO Track ‘Met Zorg Verpakt’ waarin zij samen met ketenpartners hebben gewerkt aan een casus om het volume van (zorg)verpakkingen te verkleinen. Om vervolgens een pilot te starten met een doseersysteem voor schoonmaakmiddelen. Dit zorgt voor een flinke reductie in verpakkingsmateriaal, lager chemiegebruik, minder vervoersbewegingen én kostenbesparing.

“We willen heel veel. Maar we hebben inmiddels wel geleerd dat je klein moet beginnen en dan moet kijken wat wel werkt en wat niet.” – Maarten van Dijk

Benieuwd naar het volledige bedrijfsverhaal? Bekijk dan onderstaande casevideo van Omring.

Monisha van Heteren
Stel een vraag