[Webinar] Van bezit naar gebruik: hoe overtuigen we gebruikers?

Update

Op 8 juli organiseren Rijkswaterstaat en Partners for Innovation een webinar over nieuwe verdienmodellen in een circulaire economie. Experts en ondernemers delen hun ervaringen met de  acceptatie van eindgebruikers om heel anders met producten om te gaan.

Afbeelding webinar

Onlangs plaatsen we deze CIRCO case van Gerrard Street , waarbij klanten een abonnement nemen op een modulaire koptelefoon. Als een klant het abonnement stopzet, wordt de koptelefoon teruggestuurd naar Gerrard Street. Het product wordt gerefurbished zodat het weer opnieuw in de verkoop kan. Gerrard Street controleert en reinigt alle modules. Ze vervangen onderdelen met veel beschadigingen, maar een paar gebruikssporen vinden klanten geen probleem. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen nieuwe of refurbished koptelefoons.

In een circulaire economie zien we een trend van het aanschaffen van een product naar het betalen voor gebruik van een product. Daarbij blijft het product eigendom van de producent. Dat geldt – naast de koptelefoons van Gerrard Street- ook voor bijvoorbeeld fietsen en wasmachines. Maar wat maakt dat de ene product-as-a-service een daverend succes is terwijl de andere niet aanslaat bij het grote publiek?

In het webinar op 8 juli spreken de organisatoren met een expert op gebied van consumentenacceptatie van circulaire producten over elementen die belangrijk zijn bij het ontwerpen van een product en de bijbehorende service. Daarnaast komen drie ondernemers – waaronder Tom Leenders van Gerrard Street – aan het woord. Zij vertellen over de succesfactoren en geleerde lessen van hun product-as-a-service.

Programma 8 juli, van 15.30-17.00

  • Gebruikersacceptatie van product-as-a-service – Vivian Tunn, TU Delft, Industrial Design
  • Ervaringen van ondernemers: Succesfactoren en lessons learned
    • Richard Burger – Swapfiets
    • Colin Bom – Homie
    • Tom Leenders – Gerrard Street
  • Paneldiscussie met de sprekers en gelegenheid voor publieksvragen

 

Het webinar is gratis toegankelijk. U kunt zich hier aanmelden.

 

Discussieer mee