Welkom bij CIRCO

Iemand uit jouw netwerk heeft je geattendeerd op de Tracks & Classes van CIRCO. Goed om te zien dat je interesse is gewekt! We willen je graag kennis laten maken met de CIRCO-methodiek. Maar vooral: hoe je de methodiek kunt inzetten om circulaire kansen voor jouw organisatie te creëren.

Ontdek jouw kansen binnen de circulaire economie

In een circulaire economie ligt de nadruk op het sluiten van kringlopen en op het voorkomen van afval en verspilling. Circulariteit is niet alleen goed voor de planeet; het creëert ook businesskansen.

Ook ontdekken welke kansen circulair ontwerpen biedt? Dan heb je bij CIRCO het juiste startpunt gevonden!

Schrijf je nu in voor een online workshop Circulair Ondernemen, waarin je ontdekt hoe je je product, dienst en/of businessmodel kunt herontwerpen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Of lees verder over wat CIRCO doet.

 

Gratis online workshop Circulair Ondernemen

CIRCO is een programma van CLICKNL, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Met de CIRCO-methodiek kunnen ondernemers en ontwerpers hun producten, diensten en businessmodellen (her)ontwerpen. Om momenten van waardeverlies om te zetten in economische kansen. Met de bewezen methode van CIRCO creëer je in korte tijd een circulaire propositie en krijg je de tools in handen om deze direct in de praktijk te brengen.

We willen je graag op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de CIRCO methodiek door je een gratis online workshop ‘Circulair Ondernemen’ aan te bieden. Zo leer je in 2 uur meer over circulariteit in het algemeen en over de kansen die het jouw organisatie biedt in het bijzonder.

Heb je interesse in deze workshop? Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter.

 

 

Ja, ik heb interesse in een gratis CIRCO workshop!

Vul hier je gegevens in

Go!

Circulair ondernemen - Wat is het en waarom zou je?

Bekijk de uitleg

Video

Meer weten over circulair ontwerp en circulair ondernemen?

In de CIRCO Kennisbank vind je veel informatie over circulair ontwerpen of circular design. Ook verwijzen we door naar andere bronnen over circulair ondernemen.

Inspiratie opdoen bij andere organisaties die al aan de slag zijn met een circulaire propositie? We hebben meer dan 50 cases gedeeld van uiteenlopende bedrijven. Hierin lees je alles over welke ontwerpstrategieën en businessmodellen zij hebben toegepast.

Benieuwd naar het laatste CIRCO nieuws? Lees dan onze updates!

Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je maandelijks de updates in je mailbox.

Deze class is al geweest

  • Ontwerpstrategie
  • Bouw
Class – Circulair ontwerpen in de bouw

29 oktober en 3 november 2020

9.00 - 12.30 uur

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van de gebruikte grondstoffen. Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigen CIRCO en BNA Academie alle architecten uit om via de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

Deze track is al geweest

  • Businesskansen
  • Bouw
Track – Circulaire Kunststoffen in woningen

13 & 26 november, 10 december 2020

9.00 - 18.00 uur

In gebouwen worden volop kunststof producten toegepast, zoals buizen, isolatie, kozijnen, gevelbekleding, dakbedekking en de verpakkingen daarvan. Deze producten leveren grote voordelen op voor het comfort en de isolatie van woningen en bieden gebruiksgemak tegen lage kosten. Helaas zijn de meeste kunststof producten en verpakkingen nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik of recycling. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen.