Let op! Deze track is al geweest

Businesskansen voor circular en solar

Event

5 februari 2021
9.00 - 10.00 uur

Zonnepanelen en -installaties zijn een noodzakelijk onderdeel van de energietransitie maar ze zijn nog niet circulair. Dit vraagt om nieuwe systeemontwerpen, samenwerking in de keten én nieuwe businessmodellen. Veel partijen zijn hiermee in 2020 aan de slag gegaan. Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie gaat in 2021 de kansen hiermee voor de Nederlandse maakindustrie onderzoeken en stimuleren.

In deze sessie zetten we de laatste ontwikkelingen op een rij. Wat waren de uitkomsten van de CIRCO Track waarin bedrijven uit de solar-business op zoek gingen naar circulaire businessmodellen? En waarom heeft de Provincie Zuid-Holland het voortouw genomen in deze ontwikkelingen? Aan welke circulaire innovaties wordt er gewerkt in de sector? En waar wil jij mee aan de slag?

 

Week van de Circulaire Economie

Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 6 februari 2021 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Dit evenement vindt plaats in het kader van de Week van de Circulaire Economie. De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en WaterstaatMVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland. Meer informatie hierover en een overzicht van alle activiteiten rondom de week vind je hier.