Let op! Deze track is al geweest

Track – CBM Circular Design Challenge meubel- en interieurbouw

Track

Nog te bepalen
Nog te bepalen

Ben jij actief in de meubel- en interieurbouw? Wil je kennismaken en experimenteren met innovatieve en duurzame materialen? Doe dan mee aan de Circular Design Challenge! Speciaal voor meubelproducenten en interieurbouwers.

Deze Circular Design Challenge wordt georganiseerd door de branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie (CBM). Daarbinnen verzorgt CIRCO een Track. Je gaat aan de slag met innovatieve materialen, technieken of technologieën die toegepast kunnen worden bij het maken van een interieurobject, met circulaire ontwerpstrategieën en met circulaire businessmodellen.

De Challenge: maak een prototype of proefmodel van een circulair interieurobject

Het programma bestaat uit 5 Sessies: 4 hele en 1 halve dag, waarin direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussendoor wordt individueel aan de eigen case en het design gewerkt.

Tijdens Sessie 2 worden leveranciers van circulaire materialen uitgenodigd. Het programma eindigt met een feestelijke openbare presentatie, waarbij ook vak-experts aanwezig zijn om feedback te geven.

Programma

Sessie 1 Initiate Workshop
Duik in het gedachtengoed van de circulaire economie. Analyseer de huidige lineaire waardeketen van je bedrijf en vind kansen.

Sessie 2 Design Workshop
Leer circulaire materialen kennen en pas Circulaire Design methodieken toe.

Tussendoor
Concept design, in contact met leveranciers

Sessie 3 Ideate Workshop
Ontwikkel een nieuw Circulair Business Model en ontdek de consequenties voor Design.

Tussendoor
Uitwerking design

Sessie 4 Design Workshop
Werk je design verder uit en verken toepassingsmogelijkheden van materialen.

Tussendoor
Detaillering design, Prototypes bouwen

Sessie 5 Implement Workshop
Onderzoek de technische en commerciële haalbaarheid, de gevolgen voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ontwikkel een Roadmap voor implementatie en een Pitch.

Tussendoor
Voorbereiding openbare Pitches en presentatie Prototypes

Openbare Pitches
Feestelijke presentatie van resultaten, met gasten. Vak-experts geven feedback en tips.

Wat levert het op?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Tijdens de Track werk je samen met ketenpartners, dat maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. Bovendien houd je er mogelijk nieuwe partners aan over.
  • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp in jouw branche.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product of dienst, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
CBM Circular Design Challenge

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Deze CIRCO Track wordt georganiseerd in samenwerking met:

Baars en Bloemhoff logo

CBM logo

Voor wie?

Ondernemers uit de meubel en interieurbouw branche die willen ontdekken wat Circulaire Economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor je eigen product en businessmodel.

  • Meubel producenten
  • Interieurbouwers

Er doen 2 personen per bedrijf mee, voor maximale impact ten behoeve van de implementatie.

Profielen van de deelnemers: iemand met technische achtergrond (ontwerper, engineer) en iemand met commerciële achtergrond (marketing, bedrijfskundig, inkoop).

Kosten

Per bedrijf wordt een bijdrage van € 2.000,- gevraagd. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 5 volledig verzorgde workshop sessies en krijgen de ruimte voor een openbare pitch.

Trainers

Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info
Esther Dekhuijzen _ CIRCO trainer
Esther Dekhuijzen
Meer info