Let op! Deze track is al geweest

Circular Design Class – Consumentenproducten, Maakindustrie & Verpakkingen | BNO

Class

17 februari 2023
9.00 - 17.00 uur

In deze training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, pas je dit toe op je eigen case en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals* werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, professionele producten en verpakkingen

*onder andere productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers en verpakkingskundigen.

Hoe kun je als product- of verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan en uiteindelijke materiaalstromen niet verloren gaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Programma

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd de boeken Products that Last (TU Delft) en Products that Flow en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

De workshop bestaat uit:

  • een hele trainingsdag op locatie, waarbij je door twee trainers met inhoudelijke circulaire ontwerpexpertise wordt begeleid
  • een telefonisch coachgesprek, voorafgaand aan de trainingsdag van ca. 45min, waarbij een van de trainers met je bespreekt waar jouw kansen en uitdagingen liggen en waarin een case geselecteerd wordt waar jij mee aan de slag kan.

 

BNIBNOBNS Crisp, KIDV en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor een circulaire consumentengoederen-, verpakkingen- en maakindustrie.

 

Products-That-Flow-Fotograaf-Chantal-Bekker-15

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper van consumentengoederen, kunststof- en professionele producten, verpakkingen, disposables en andere ‘fast-moving consumer goods’ – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers, verpakkingsontwerpers, marketeers, productmanagers van verbruiksproducten.

De sector omvat diverse productgroepen zoals professionele producten en – apparatuur, electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, verpakkingen, geschenken en promotieartikelen, disposables en andere kort-cyclische verbruiksproducten, zoals medische disposables, cartridges, etc..

Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Wat zijn de kosten?

Kosten

Voor deze training geldt een eenmalige aanbieding (reguliere prijs: € 400,- excl. btw).

  • BNO-leden: € 250,- (excl. btw)

  • Niet leden: € 320,- (excl. btw)

Deze bedragen zijn inclusief lunch, borrel en een meeneemexemplaar van de publicaties Products that Last of Products that Flow.

Waar en wanneer?

17 februari 2023 | 09.00 – 17.00
Inclusief lunch & borrel na afloop

De coach / intakegesprekken vinden 1-2 weken voorafgaand aan de Class plaats en duren ca. 45 min per deelnemer. Een van de trainers neemt hierover contact op.

Deze Class vindt plaats op het kantoor van BNO:
WG plein 600, Amsterdam

Trainers

Siem Haffmans
Meer info