Products That Last

Kennis

In het boek Products That Last wordt uitgelegd welke circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën er zijn.

Products that last

Products that Last richt zich op producten die langer meegaan, zoals telefoons, meubels en machines. Het boek begint waar de meeste boeken over productontwikkeling eindigen. Als een product ontworpen, gemaakt en verkocht is, verdwijnt het, vanuit het perspectief van ontwerpers en ondernemers, voorbij de ‘nieuwheidshorizon’. Zij beseffen nauwelijks wat er voor kansen er liggen in de periode daarna, waar geld wordt verdiend aan producten in gebruik.

De boeken Products that Last en Products that Flow vormen het framework waarmee bedrijven en ontwerpers in de CIRCO Tracks en Classes aan de slag gaan. Tijdens de CIRCO Tracks en Classes komen circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën aan bod. Hier vind je een beknopt overzicht van de Businessmodellen in pdf-formaat. Ook kun je hier de Ontwerpstrategieën uit Products that Last downloaden.

Auteurs: Conny Bakker, Marcel den Hollander & Ed van Hinte

De TU Delft organiseert een gratis cursus waarmee je een introductie krijgt in de circulaire economie. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability.