Let op! Deze track is al geweest

Track – Circulaire Maakindustrie Friesland

Track

20 januari, 3 & 17 februari 2021
9.00 - 17.00 uur (waarvan een deel plenaire Zoom-sessies en blokken zelfwerk)

De circulaire economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Een circulaire economie vraagt om nieuwe productontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om bedrijven op weg te helpen met behulp van een methode gericht op circulair design.

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen. Je wordt op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

CIRCO biedt dit ontwikkeltraject aan in samenwerking met Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en Circulair Friesland.

 

Programma Track

Dag 1 – Initiate Workshop
Op deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 – Ideate Workshop
In deze sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire business modellen en design strategieën. We pakken de kansen uit de voorgaande workshop op en verkennen deze verder.

Dag 3 – Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en  businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

Bij CIRCO geloven we dat in elk moment van verspilling een kans voor nieuwe business schuilt.

  • Circulair ondernemen kan resulteren in kostenbesparing, het vergroten van je concurrentiekracht en het creëren van nieuwe waarde voor je bedrijf en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig?

  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.

  • Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf, en krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere ketenpartijen en sectoren en een groeiende community.

  • De CIRCO Track wordt verzorgd door ervaren trainers van CIRCO.

Praktische informatie

Voor wie?

Maakbedrijven en ondernemers uit de regio Leeuwarden (en Fryslân) die willen ontdekken wat de circulaire economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch toepasbaar maakt voor jouw bedrijf of jouw waardeketen.

Kosten

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Aanmelden

Wil je je direct aanmelden voor de 3-daagse Track of heb je vragen? Neem dan contact op met Nick Boersma (Adviseur Circulaire Economie, Innovatie & Internationalisering – Gemeente Leeuwarden) via nick.boersma@leeuwarden.nl.

Trainers

Arthur ten Wolde
Meer info
Bas Roelofs
Bas Roelofs
Meer info