Let op! Deze track is al geweest

Workshop Track – Maritieme maakindustrie en Haven

Track

4, 16 & 23 september 2020
9.00 - 18.00 uur

Van diverse scheepswerven, -bouwers, partijen in haven equipment, offshore, decommissioning en recyclingbedrijven tot andere ketenpartijen: hoe gaan we samen bewuster om met (schaarse) grondstoffen en aan de slag met circulair ondernemen? Hoe zorgen we voor meer wendbare en weerbare bedrijven binnen een complexe omgeving? In september 2020 start een CIRCO workshopreeks waarin je (verder) kennismaakt met de circulaire economie, kansen ontdekt voor je bedrijf en concrete stappen zet naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Werk je bij een bedrijf dat actief is in-, of levert aan de haven- en maritieme maakindustrie? Doe dan mee aan de CIRCO Track in BlueCity en werk binnen drie dagen, samen met een collega, van ideevorming naar implementatieplan!

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Programma

Initiate Workshop
Duik dieper in het gedachtegoed van smart & circulaire economie. Per bedrijf worden de circulaire kansen in kaart gebracht en geselecteerd.

Ideate Workshop
We werken de meest kansrijke propositie uit met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen. Dit levert een circulaire klantpropositie op met een businessmodel, product (re)design en aanvullende diensten.

Implement Workshop
We brengen de veranderingen in beeld die nodig zijn om de propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en we werken een implementatieplan uit: wie doet wat, wanneer? We sluiten af met een pitch.

Concrete thema’s die in deze Track aan bod komen zijn onder meer:

• Het aanpakken van waardeverlies, zoals bij secundaire grondstoffen die nog niet volop benut worden of het achterlaten en afzinken van vrijkomende platforms.
• Marktkansen voor re-manufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit.
• Het ontwikkelen van nieuwe technieken in het terughalen en verwaarden van secundaire materialen met businesscase.

Deze Track wordt georganiseerd in samenwerking met BlueCity, Netherlands Marine Technology, Provincie Zuid-Holland, Innovation Quarter en het Maritime Delta Progamma.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven, toeleveranciers en materiaalproducenten binnen de haven- en maritieme maakindustrie. Van diverse scheepswerven, bouwers en partijen in haven equipment- , offshore, decommissioning en recyclingbedrijven tot andere ketenpartijen.

Van elk bedrijf doen twee personen mee. Een duo van iemand met productkennis (bijvoorbeeld een productmanager, -ontwikkelaar of -ontwerper) en
iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent.

Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Zowel de interactie tussen de deelnemende bedrijven als de interactie tussen deze twee disciplines binnen een bedrijf voegt veel waarde toe!

We hebben plek voor 10 bedrijven. Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Locatie

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Tracks en Classes na de zomer fysiek, blended of digitaal zullen plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws dit nieuwsbericht in de gaten.

Trainers

Bas Hillerström
Meer info