Workshop Track – Maritieme maakindustrie en Haven

Track

4, 16 & 23 september 2020
9.00 - 18.00 uur

Werk je bij een bedrijf dat actief is in Zuid-Holland in de maritieme maakindustrie of in de haven en wil je aan de slag met circulair ondernemen? Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van waardeverlies of marktkansen voor re-manufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit. Doe dan mee aan deze driedaagse CIRCO Track in BlueCity, waarin je op weg wordt geholpen in een gefaciliteerd ontwerpproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

2019-09-06_Circo-Track_Juri-Hiensch_MG-1501

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Programma

Initiate Workshop
Duik dieper in het gedachtegoed van smart & circulaire economie. Per bedrijf worden de circulaire kansen in kaart gebracht en geselecteerd.

Ideate Workshop
We werken de meest kansrijke propositie uit met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen. Dit levert een circulaire klantpropositie op met een businessmodel, product (re)design en aanvullende diensten.

Implement Workshop
We brengen de veranderingen in beeld die nodig zijn om de propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en we werken een implementatieplan uit: wie doet wat, wanneer? We sluiten af met een pitch.

Concrete thema’s die in deze Track aan bod komen zijn onder meer:

• Het aanpakken van waardeverlies, zoals bij secundaire grondstoffen die nog niet volop benut worden of het achterlaten en afzinken van vrijkomende platforms.
• Marktkansen voor re-manufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit.
• Het ontwikkelen van nieuwe technieken in het terughalen en verwaarden van secundaire materialen met businesscase.

Webinar circulaire economie in de maritieme maakindustrie

In aanloop naar de Track kun je kosteloos meedoen aan een interactief webinar, waarin je kennis maakt met de circulaire economie en je leert waar de kansen liggen voor de maritieme maakindustrie.

> Meer informatie over het webinar

Deze Track wordt georganiseerd in samenwerking met BlueCity, Netherlands Marine Technology, Provincie Zuid-Holland, Innovation Quarter en het Maritime Delta Progamma.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Track is speciaal bedoeld voor Zuid-Hollandse mkb-bedrijven in de maritieme maakindustrie, zoals scheepsbouw, haven equipment, offshore, decommissioning en recycling.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers

Bas Hillerström
Meer info
Thirza Monster
Thirza Monster
Meer info