Let op! Deze track is al geweest

Track – Medische disposables

Track

13 & 27 oktober, 5 november 2020
9.00 - 17.00 uur

Kunststof producten en disposables - zoals injectiespuiten, mondkapjes, handschoenen en verpakkingen - worden op grote schaal toegepast in de medische sector. Deze producten leveren grote voordelen op voor de hygiëne, bescherming van zorgmedewerkers, gebruiksgemak en kosten. Helaas zijn de meeste producten nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik of recycling. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen.

Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen. De Track helpt je op weg in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

 

Driedaagse workshop Track

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd. En waar producten zo lang mogelijk meegaan, om vervolgens te worden hergebruikt en gerecycled.

CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan in samenwerking met Federatie NRK, TKI Dinalog en Milieu Platform Zorgsector. Doel is om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo ontdekken we samen nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

 

Ronde Tafel

Voorafgaand aan deze driedaagse track wordt op 9 september (09:00u – 12:00u) een digitale ronde tafel georganiseerd door Meander MC en het Versnellingshuis. Doel is om de uitdagingen en kansen in kaart te brengen en te bepalen welke ketenpartijen er voor de driedaagse track moeten worden uitgenodigd.

Aanmelden voor deze sessie kan per e-mail naar Ilonka Nennie: i.nennie@mvonederland.nl.

Programma

Dag 1 Initiate Workshop

Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen. En we gaan op bezoek bij een inzamelaar/verwerker van medische producten en disposables.

Dag 2 Ideate Workshop

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire business modellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden samen met de ketenpartners opgepakt en verder verkend.

Dag 3 Implement Workshop

Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

 • Circulair ondernemen biedt nieuwe business
  kansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
 • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
 • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
 • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
 • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

 

Wat levert het op?

 • Tijdens de CIRCO track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
 • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze track wordt georganiseerd voor:

 • Zorginstellingen en professionals die gebruik maken van kunststof producten en disposables.
 • Producenten die medische disposables ontwerpen en produceren
 • Groothandel in medische disposables.
 • Ketenpartners die medische reststromen inzamelen en verwerken.

 

Aantal deelnemers:

 • Maximaal 10 bedrijven 
 • Van elk bedrijf doen twee personen mee, een duo van een designer/ingenieur/business developer en iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent. Zowel de interactie tussen de bedrijven als de interactie tussen de twee disciplines van een bedrijf voegt veel waarde toe aan het Track-proces.
Kosten

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Locatie

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Tracks en Classes na de zomer fysiek, blended of digitaal zullen plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws dit nieuwsbericht in de gaten.

Aanmelden

Aanmelden voor deze Track kan via Martin van Dord: vandord@nrk.nl.

Trainers

Siem Haffmans
Meer info
Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info