CIRCO Hub Oost-Nederland van start!

Update

Vanaf mei 2022 is CIRCO Hub Oost-Nederland officieel van start! De Hub ondersteunt bedrijven in provincie Gelderland en provincie Overijssel in de transitie naar de circulaire economie. CIRCO Hub Oost-Nederland is de achtste CIRCO Hub in Nederland.

CIRCO Hub Oost Nederland _ lancering

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. Provincie Gelderland en provincie Overijssel, Kiemt en Oost NL bundelen daarom de krachten. Zij vormen, samen met de partners in deze regio, de CIRCO Hub Oost-Nederland. Met behulp van CIRCO Tracks willen zij Gelderse en Overijsselse startups, scale ups en mkb-ers stimuleren om aan de slag te gaan met het (her)ontwerpen van een circulair product of dienst en businessmodel met de CIRCO methodiek. Een methodiek waarin zij bedrijven in 7 stappen meenemen van een lineair naar een circulair businessmodel.

 

Samenwerking binnen de keten én de regio

Door samenwerking binnen de keten maakt CIRCO mogelijk wat voor een individueel bedrijf moeilijk of onmogelijk is. Door ketensamenwerking en kruisbestuiving worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. De Tracks bieden een mooie start om producten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Maar daar houdt het niet bij op. Juist door de samenwerking met de vele partners in de regio kunnen circulaire initiatieven verder opschalen.

De komende jaren biedt CIRCO Hub Oost-Nederland Tracks aan binnen diverse sectoren, zoals de maakindustrie, bouw, kunststoffen en textiel.

CIRCO Hub Oost Nederland

 

Geïnteresseerd in deelname aan een Track in Oost Nederland? Of wil je als partner aanhaken? Klik dan vooral op deze link naar de webpagina van CIRCO Hub Oost-Nederland.

 


* Op de foto: V.l.n.r. Iris Grobben (Programma manager CIRCO NL), Kim Klaassen Bos (Coördinator CIRCO Hub Oost-Nederland vanuit Kiemt), Matthijs Hess Spoelstra (Coördinator CIRCO Hub Oost-Nederland vanuit Oost NL) en Lilian van Hove (Hub support & netwerkontwikkeling), op de grens van provincie Gelderland en Overijssel in Deventer aan de IJssel.

Topics

Hub

Discussieer mee