CIRCO naar Europese finale EEP Awards

Update

CIRCO vertegenwoordigt Nederland bij de finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA), in de categorie ‘Ondersteuning van de duurzame transitie'. Samen met de andere winnaar LaNSCO, neemt CIRCO het in november op tegen andere initiatieven van publiek-private partnerschappen uit de EU.

Eddy Carree

IMG_20230706_133659

Innovatie stimuleren en belonen

De EEPA is een initiatief vanuit de Europese Commissie en is bedoeld om initiatieven die ondernemers ondersteunen of faciliteren nu eens zelf in het zonnetje te zetten. Daarmee erkent en beloont de Commissie de successen van partijen die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren. Dat zijn (decentrale) overheden, kennisinstellingen, scholen of publiek-private samenwerkingsverbanden. De Europese Commissie organiseert de Awards al 15 jaar. 

“Onder de indruk van de gedrevenheid en getoonde resultaten”

Juryvoorzitter Robert van der Zwan, manager Ondernemersklimaat van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “We hebben deze 2 inspirerende projecten genomineerd, die laten zien hoe belangrijk aandacht voor circulariteit en sociaal ondernemerschap nu en op de lange termijn is, en zijn onder de indruk van de gedrevenheid en getoonde resultaten van deze organisaties. We zijn verheugd om deze projecten de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denken dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen.” 

“We zijn ontzettend blij met het winnen van deze Nederlandse finale”, zegt programma manager NL Iris Grobben. “Het is een mooie erkenning voor het impactvolle werk van onze CIRCO Hub partners in de Nederlandse regio’s en heel ver daarbuiten. En ons groeiende ecosysteem van trainers en bedrijven die stap voor stap toekomstbestendige business cases ontwikkelen die beter omgaan met schaarse grondstoffen.” 

Concrete handvatten voor bedrijven 

In haar finale pitch benadrukte Iris hoe belangrijk het is dat bedrijven concrete handvatten krijgen om op een circulaire manier te werken. “De Nederlandse en Europese doelstellingen zijn helder op papier. Maar de circulaire economie wordt niet op papier gecreëerd. Wel onder andere door bedrijven die zorgen voor banen en waardevolle producten voor onze huizen, onze zorg, ons vervoer en ons voedsel. Deze prijs stimuleert ons om, samen met al onze partners, nog veel meer bedrijven een eerste circulaire stap te laten zetten.”  

Finale in Spanje

Tijdens de finale in Bilbao op 29 november wordt bekend of CIRCO ook een Europese Award weet te winnen. Iris kijkt ernaar uit: “We zijn zeer benieuwd of de CIRCO-methode en schaalbare Hubs aanpak ook de Europese Commissie (EC) op de banken krijgt. Juist vanuit Europa komt er qua regelgeving veel af op bedrijven, zoals Ecodesign for Sustainable Product Regulation (ESPR) en EU Taxonomie. Het is belangrijk dat bedrijven aan de slag gaan en de tools krijgen om met deze uitdagingen om te gaan. We hopen de Commissie ervan te overtuigen dat circulair ontwerp hier een gidsende rol in heeft.”

Meer weten over de Awards of de verkiezing? Ga dan naar de EEPA-informatiepagina.

Eddy Carree

Eddy is een denker die doet. Dat zie je terug in zijn aanpak en in dat wat hij oplevert. Met een continue scherpe focus bepaalt hij voor organisaties de merkstrategie en vertaalt deze naar communicatie die ertoe doet. Hij zet het aan en maakt het af. Gecombineerd met een goed gevoel voor wat mooi is en wat werkt. Strategie en communicatie die enthousiast maakt en in beweging zet.

Stel een vraag

Discussieer mee