Start met slimme oplossingen

Jij staat – net als veel andere bedrijven – voor een hoop uitdagingen. Onderwerpen als hoge energieprijzen, schaarste aan grondstoffen of productonderdelen, hoge transportkosten, schommelende vraag door wereldwijde crisissen en krapte op de arbeidsmarkt zijn steevast in het nieuws. Intussen gaat de dagelijkse bedrijfsvoering gewoon door en is het niet gemakkelijk om deze uitdagingen aan te pakken. Het goede nieuws is: je kúnt iets doen. Maar hoe zet je de eerste stap? Daar ondersteunen we jou graag bij.

Ik wil een eerste stap zetten!

In Nederland staan we bekend om onze innovatiekracht. We ondernemen met én voor elkaar. Die kracht kan jouw bedrijf helpen om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Want waarom zou je iets van ver halen als je buurman het ook heeft? En waarom zou je ploeteren om je korte termijn winstmarges te maximaliseren, terwijl je ook toekomstgerichte stappen kunt zetten en iets op kunt bouwen voor deze én de volgende generatie?

Circulaire innovatie biedt competitieve voordelen, zoals zekerheid van toegang tot grondstoffen en toekomstbestendigheid. Ook zijn dit aantrekkelijke werkgevers voor (nieuw) talent. Vaak is het een kwestie van gewoon beginnen. CIRCO heeft inmiddels negen Hubs door heel het land. Elke Hub vertegenwoordigt een regio waar je terecht kunt met je vragen. We helpen je graag (verder) op weg.

Heb je een vraag? Stuur ons dan een mail via onderstaande button. Wij zorgen dat je in contact wordt gebracht met de dichtstbijzijnde Hub in jouw regio.Waar wil je meer over weten?

In welke sector je ook werkt – de bouw, maakindustrie, consumptiegoederen of kunststoffen – de uitdagingen stapelen zich op. Maar wat speelt er precies in welke sector? En welke aanpassingen in jouw product en businessmodel zorgen voor kostenbesparingen en minder afhankelijkheid van externe factoren?

Je leest het in onze whitepaper die je hieronder kunt aanvragen.

Slimme oplossingen zijn structureel. Heel veel oplossingen voor de huidige problemen zijn eigenlijk heel voor de hand liggend. Want het klinkt bijvoorbeeld heel logisch om als bedrijf minder grondstoffen te gebruiken. Maar hoe doe je dat?

Begin met een eerste (circulaire) stap. Een goede stap levert direct wat op en legt het fundament voor een echte verandering op termijn.

Vasthouden aan zekerheden is verleidelijk. Maar de zekerheden liggen onder druk. En onder druk wordt alles vloeibaar. Precies daar liggen kansen.

Door stap voor stap te beginnen met circulair ondernemen, open je de deur naar méér waarde en méér winst. Daarmee onderscheid je je in de markt. En je bouwt aan een mooie toekomst voor jouw bedrijf.

Ik wil het whitepaper graag ontvangen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 1500 bedrijven gingen je voor!

2500+

deelnemers

35

Tracks per jaar

8,0

gemiddelde beoordeling

Ondernemersverhalen

Maarten Rood
Directeur GSF Glasgroep:“Nadat we in de CIRCO Track ons circulaire glas als businessmodel in de markt konden zetten bleken er veel meer deuren open te gaan dan we verwacht hadden. Er ging een hele circulaire markt voor ons open. Ons advies: CIRCO Track, doen!”

> lees meer over deze case

Jaap Schotanus
– Oprichter Bio Bound en deelnemer CIRCO Track:

“Er is zoveel beton dat op een gegeven moment gaat verouderen: een enorme schatkamer. Alleen je moet er anders naar kijken. Zie het niet als afval, maar als grondstof die je kunt hergebruiken.”

> lees meer over deze case

Robert Hoen
– Landal GreenParks, deelnemer CIRCO Track

“Als bedrijf alleen word je niet circulair, je moet samenwerken met partners in de keten. Begin ergens en ga daarna testen en verbeteren. ‘Gewoon doen’ versnelt het ontwikkelproces.”

> lees meer over deze case

Aan de slag

Wil je de uitdagingen van deze tijd omzetten in kansen voor je bedrijf? Ga dan samen met ons aan de slag!

Neem contact met mij op


Stuur ons een e-mail

Mail

Maak in korte tijd kennis met de CIRCO methode

Lees de one pager

Lees

Verdiep je in circulaire business- kansen

Vraag onze whitepaper aan

Lees