Let op! Deze track is al geweest

Inspiratiesessie: Circulaire kansen voor MKB bedrijven in Midden Nederland

Event

20 april
15.30 - 17.00

Maak in 1,5 uur kennis met de kansen die circulair ondernemen jouw bedrijf biedt en laat je inspireren door de succesverhalen van andere bedrijven!

Maximaal waardebehoud

Circulaire kansen klinkt misschien abstract, maar het is eigenlijk eenvoudig: er liggen economische en ecologische kansen door je als bedrijf te richten op maximaal waardebehoud van producten, onderdelen en/of grondstoffen. Die kansen bestaan in allerlei sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de circulaire spijkerbroeken van MUD Jeans, remanufacturing van motoren door Re-made of het circulair beton van Biobound.

De grondstoffenvoorraad is namelijk niet oneindig en prijzen gaan drastisch omhoog. Een transitie van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie is daarom noodzakelijk en urgent. Wil jij weten hoe jouw bedrijf in deze transitie meekan?

Tijdens een CIRCO Demo word je in anderhalf uur wegwijs gemaakt in de CIRCO-methodiek. Hoe ziet een waardeketen eruit? Waar is sprake van waardeverlies? En waar liggen dus jouw business-kansen? Je krijgt inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerp-strategieƫn die passen bij die kansen. De sessie is interessant voor iedereen die benieuwd is naar concrete handvatten voor het toepassen van circulaire principes.

Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere bedrijven!

Circo-workshop-19-low-res-credit-Chantal-Bekker

Meld je nu aan via de button links op deze pagina!

Praktische informatie

Doelgroep

MKB bedrijven & start-ups / scale-ups uit Midden-Nederland (provincie Utrecht en omgeving) in de sectoren:

  • bouw
  • maakindustrie
  • consumptiegoederen
  • kleding
  • interieur
  • afvalwerking
Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met de CIRCO Hub Coƶrdinator Midden-Nederland: petra@circonl.nl

Trainers

Heidi van Woudenberg
Meer info