Let op! Deze track is al geweest

Track – Circulaire Mobiliteitshulpmiddelen

Track

12 januari, 26 januari en 9 februari 2022

Inkoop van mobiliteits-hulpmiddelen, zoals een rolstoel voor langdurig gebruik, scootmobiel, traplift of een elektrische deuropener, wordt gestuurd vanuit aanschafprijs en niet op kosten gedurende de hele levenscyclus. Ontwerp-optimalisatie van de hulpmiddelen en service na het eerste gebruik biedt kansen voor verlenging van de levensduur én kostenreductie over de gehele levensduur van producten.

CIRCO en het Versnellingshuis CE bieden deze Track aan voor gemeenten, producenten en leveranciers van mobiliteitshulpmiddelen, om samen het concept van levensduurverlenging en hergebruik te verkennen en uit te werken.

Deze CIRCO Track staat in het teken van hoe hergebruik concreet bijdraagt aan de haalbaarheid van circulaire business modellen en productontwerp. Voor onderwerpen als ontwerp voor lange levensduur, refurbish, hergebruik, en recycling gaan we met de betrokken ketenpartijen onderzoeken welke gezamenlijke oplossingen kunnen werken.

Blended Track

Blended Learning is een efficiënte en unieke combinatie van online leren, plenaire fysieke bijeenkomsten en onderlinge uitwisseling. Je doet kennis op wanneer jij wilt, waarna je tijdens de plenaire bijeenkomsten gelijk de diepte in kunt om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen case, met behulp van ervaren CIRCO-trainers en interactie met andere deelnemers.

Meer informatie over de Blended Track >

Programma

Sessie 1 – Initiate 

Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen en selecteren de kansen.

 • Ochtend: huidige situatie in kaart brengen (3,5 uur)
 • Zelf werken: filmpjes, opdrachten (1,5 uur)
 • Middag: Selectie van kansen (3 uur)

Tussendoor

 • Voorbereiding sessie 2 (zelf werken): business modellen en design strategieën verkennen (2 uur)

 

Sessie 2 – Ideate 

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend.

 • Plenair deel: circulaire business model ontwikkelen (2 uur)
 • Zelf werken (1,5 uur)

Tussendoor

 • Voorbereiding sessie (zelf werken): Veranderingen in kaart brengen (2 uur)
 • Call met trainer: bespreking en aanscherping ontwikkelde circulaire product (1 uur)

 

Sessie 3 – Implement

In deze laatste sessie word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

 • Plenair deel – uitwisselen (1 uur)
 • Zelf werken (1,5 uur)
 • Plenair deel – roadmap en pitch (1,5 uur)

 

Wat levert het op?

  • Tijdens de Blended CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er een uit tot een concreet plan,  dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf of organisatie.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn

Praktische informatie

Voor wie?

Deze Track wordt georganiseerd voor:

 • Producenten van deze hulpmiddelen en hun toeleveranciers
 • Groothandel en  (logistieke) service providers van mobiliteitshulpmiddelen
Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 1000, ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs is € 2000, ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Deelnemers

Van ieder bedrijf doen twee personen mee, bij voorkeur een duo van een designer/ ingenieur / business developer en iemand met een commerciële rol, die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces, en in de interactie tussen de bedrijven onderling.

Aantal bedrijven per Track: maximaal 10 (2 personen per bedrijf)

Trainers

Linda Louwissen
Linda Louwissen
Meer info
Marien Korthorst
Marien Korthorst
Meer info