Let op! Deze track is al geweest

Uitreiking CBM Circular Design Challenge

Event

29 oktober 2021
13.30 - 17.30 uur

Speciaal voor bedrijven in de meubel- en interieurbouw heeft branchevereniging Koninklijke CBM een Circular Design Challenge georganiseerd. Het programma bestond uit twee ontwerpdagen en de driedaagse CIRCO Circular Business Design Track. Vrijdag 29 oktober a.s. is de 5e en laatste dag van deze Challenge. De deelnemers pitchen en presenteren hun prototypes, proefmodellen en ontwerpideeën van hun interieurobject en worden beoordeeld!

Speciaal voor bedrijven in de meubel- en interieurbouw heeft branchevereniging Koninklijke CBM een Circular Design Challenge georganiseerd. Het programma bestond uit twee ontwerpdagen en de driedaagse CIRCO Circular Business Design Track.

De deelnemende bedrijven zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met innovatieve materialen, technieken of technologieën die toegepast kunnen worden bij het maken van een circulair interieurobject. En met circulaire ontwerpstrategieën en circulaire businessmodellen. De deelnemers zijn, naast het doorlopen van de workshopdagen, binnen hun bedrijf bezig geweest met het ontwerpproces, onder begeleiding van de trainers.

Vrijdag 29 oktober a.s. is de 5e en laatste dag van deze Challenge. De deelnemers pitchen en presenteren hun prototypes, proefmodellen en ontwerpideeën van hun interieurobject. Aan het eind van de middag zijn er gastsprekers van ABN AMRO, CIRCO, CBM en Baars & Bloemhoff én beoordeelt een jury de prototypen en pitches.

De vakjury beoordeelt de presentaties in 3 verschillende categorieën:

  1. meest circulaire verdienmodel/dienst
  2. meest circulaire plaatmateriaal/ontwerp

 

Praktische informatie

Vrijdag 29 oktober 13:30 u – 17:30 u bij CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam

De designobjecten worden tentoongesteld in CIRCL en zijn aangemeld bij de Nationale Klimaatweek (28 oktober t/m 5 november) waardoor veel mensen in aanraking zullen komen met de winnende ontwerpideeen van de deelnemers aan de Circular Design Challenge. De ontwerpen van de deelnemers worden hiermee maximaal in het zonnetje gezet en komt er ook een publieksoordeel voor het meest aansprekende ontwerp/concept

 

Programma

13:30 – 13:45 uur (Inloop)
13:45 – 14:00 uur Welkom en energizer
14:00 – 15:30 uur Pitches + prototype presentaties deelnemende bedrijven
15:30 – 16:30 uur Jurering + uitreiking, incl. gastsprekers
16:30 – 17:30 uur Afsluiting en borrel

Je bent van harte uitgenodigd om bij deze middag aanwezig te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wacht niet te lang met aanmelden.