[Kijk terug] INNOVATE MeetUp: De Toekomst is Circulair

Update

Dinsdagavond 13 oktober om 20.00 vond een nieuwe editie van de Innovate MeetUp plaats. Een digitale MeetUp die ditmaal volledig in het teken stond van circulariteit. Kijk mee naar makers en ontwerpers die hun circulaire successen en valkuilen delen. En leer hoe je met een circulair business model geld verdient én de wereld een beetje beter maakt.

Innovate MeetUp De Toekomst is Circulair

De Toekomst is Circulair

De Innovate MeetUps zijn een initiatief van Innovatiefabriek Arnhem. Elke MeetUp staat in het teken van kennisuitwisseling, innovatie, cross overs, design, creativiteit, inspiratie en nieuwe verbindingen op verschillende belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Dit keer was het thema: De Toekomst is Circulair. Innovate organiseerde deze editie samen met CIRCO, Industriepark Kleefse Waard en RvN@.

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Dat betekent dat alle grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt en dat er geen afval meer bestaat. Het zorgt er ook voor dat we niet meer afhankelijk zijn van internationale grondstoffenhandel. En dat we meer controle hebben over onze productiesystemen. Circulariteit biedt ontzettend veel interessante kansen. Maar de weg ernaartoe is complex. Hoe veranderen we onze productiesystemen van lineair naar circulair? Door te laten zien dat het nu al werkt!

 

Programma Innovate MeetUp

Ontwerpers en ondernemers
Verschillende makers en ontwerpers vertelden 13 oktober over hun circulaire ondernemersavonturen. Maak in deze MeetUp kennis met:

 

Innovatiedeskundigen
Nadat de ontwerpers hun successen en uitdagingen deelden, kwamen verschillende innovatiedeskundigen aan het woord. Zij gingen met elkaar in gesprek over hoe we de circulaire keten kunnen versterken. CIRCO’s Iris Grobben ging daarbij in op de CIRCO methodiek en op de kansen van circulair ondernemen en ontwerpen. De innovatiedeskundigen die aansloten in dit gesprek zijn:

  • Geanne van Arkel – MVO manager van het jaar 2018
  • Kevin Rijke – Directeur Industriepark Kleefse Waard
  • Iris Grobbe – Sectorcoördinator CIRCO en uitgeroepen tot DJ100 in 2020
  • Kristie Lamers – Directeur RvN@

 

Innovate MeetUp terugkijken?

Wil je de Innovate MeetUp terugkijken? Dat kan via deze link!

Vervolg: online CIRCO workshop op 27 oktober

Ben je geïnspireerd geraakt om ook aan de slag te gaan met circulair ontwerpen? Dan biedt CIRCO je een online workshop Circulair Ondernemen aan. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 27 oktober van 15.00 – 16.30.

In deze korte versie van een CIRCO Track maak je kennis met de CIRCO methode. Je ontdekt wat de circulaire economie inhoudt en wat het voor jou en jouw bedrijf kan betekenen. Waarom is het nú relevant? En hoe kun je nieuwe circulaire producten ontwerpen én kosten besparen?

De workshop is een interactieve sessie waarin je ook meteen al echt aan de slag gaat aan de hand van praktijkvoorbeelden. Trainer tijdens deze workshop is Linda Louwissen.

 

Wil je je aanmelden voor deze workshop?
Dat kan via dit formulier.

 

 

Innovate MeetUp _ MUD Jeans

Discussieer mee