WBCSD Program Circular Economy

Kennis

Op de website van WBCSD is relevante kennis te vinden over circulair ondernemen en kunststof afval.

WBCSD

De World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) is een wereldwijde organisatie van meer dan 200 toonaangevende samenwerkende bedrijven. Het doel van WBCSD is om een kritische massa te bewerkstelligen; betrokkenheid binnen en tussen bedrijven op te bouwen om de circulaire economie in beweging te zetten door oplossingen te leveren en te schalen die nodig zijn om een duurzame wereld op te bouwen.

Er lopen 2 projecten op het gebied van circulaire economie: Factor 10 met als doel circulariteit in het hart van zakelijk leiderschap en praktijk te brengen, en The Alliance to End Plastic Waste. WBCSD is medeoprichter en strategische partner van de Alliance to End Plastic Waste (AEPW). De alliantie is opgericht door bedrijven die kunststoffen maken, gebruiken, verkopen, verwerken, inzamelen en recyclen. Het is een uniek ‘cross-value chain-initiatief’ en biedt een kader voor bedrijven die zich inzetten voor de bestrijding van plastic afval in het milieu.

Om de duurzame visie (Vision 2050) te bereiken waarin geen afval meer aanwezig is, moet de eco-efficiΓ«ntie van materialen met een factor 10 verbeteren. Op de website van het WBCSD verschijnen regelmatig recente rapporten en guidelines over de wereldwijde circulaire economie. Een publicatie die we eruit lichten: 8 Business cases for The Circular Economy, waarin verschillende cases rondom voedsel, consumentengoederen, maakinstustrie en bouw worden toegelicht.