Online workshop ‘Winst behalen met circulair innoveren in de chemie’

Update

De circulaire economie is voor veel bedrijven nog een ongrijpbaar begrip. De aandacht die eraan wordt besteed groeit. Maar dit geeft nog niet altijd antwoord op wat circulariteit voor specifieke ondernemingen kan opleveren. Speciaal voor bedrijven in de chemische sector organiseren ChemistryNL en CIRCO daarom een online workshop over circulair innoveren.

workshop circulair innoveren in chemie

ChemistryNL is het uitvoerend orgaan van de Topsector Chemie. Deze Topsector werkt aan oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder klimaat en grondstoffen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van duurzame producten, hernieuwbare grondstoffen, schone productiemethoden en slimme materialen. Onderwerpen die een belangrijke rol spelen in de circulaire economie.

 

11 & 25 september: online workshop ‘Winst behalen met circulair innoveren in de chemie’

Om ambitieuze bedrijven in de chemiesector kennis te laten maken met de kansen die de circulaire economie hen biedt, organiseren ChemistryNL en CIRCO 2 online workshops. Eén op vrijdag 11 september en één op vrijdag 25 september. In de workshop schetsen we een helder beeld van circulariteit en van de aanpak om van waardeverlies in een organisatie een winstgevende businesscase te maken. Ook presenteren we verschillende middelen en regelingen die bedrijven ondersteunen bij de uitvoering van circulaire innovaties.

In de workshop komen diverse voorbeelden uit de chemiesector aan bod (bijvoorbeeld coatings, lijmen, kunststoffen). We kijken onder andere naar hoe de chemiesector reststromen opnieuw kan inzetten in hun proces, bijvoorbeeld middels chemische recycling. Maar we analyseren ook hoe de chemiesector samen kan werken in de keten om de nieuwe wensen voor circulaire producten en materialen te vertalen naar nieuwe materialen en (retour)processen.

 

Programma workshop

Het programma van de online workshop duurt van 10.00 – 12.00 uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Welkom en opening
  • Inleiding door ChemistryNL
  • Introductie en begripsvorming: ‘wat is circulariteit?’
  • Circulariteit in de chemische industrie
  • Mini workshop: verkennen van eigen circulaire kansen en eigen case-vorming
  • Follow up: hoe kan je doorpakken? Circo Tracks en beschikbare regelingen
  • Afsluiting

 

Meer info en aanmelden

Deelnemen aan een van de online workshops is kosteloos. Inschrijven kan via dit formulier.

Heb je vragen over de workshops? Lees dan dit nieuwsbericht op de website van ChemistryNL of stuur een mail naar info@chemistrynl.com.

Discussieer mee