SC Cambuur en Circulair Friesland zetten in op circulair ondernemerschap

Update

Op vrijdag 10 december is SC Cambuur officieel lid geworden van Vereniging Circulair Friesland. De Leeuwarder volksclub gaat voor de komende twee seizoenen een partnership met de vereniging aan. Algemeen directeur SC Cambuur Ard de Graaf en directeur VCF Evert Jan van Nijen zetten in het Cambuur stadion hun handtekening onder deze samenwerking.

SC Cambuur circulair

Circulair Friesland maakt met SC Cambuur de circulaire economie concreet. Om een circulaire bedrijfsvoering te bewerkstelligen, zetten zij de CIRCO methode in. Daarmee is SC Cambuur de eerste eredivisieclub van Nederland die met deze methode haar duurzame ambities concreet maakt. Circulair Friesland gaat bovendien CIRCO Tracks aanbieden aan leden van de businessclub.

 

Circulair één-tweetje

Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur, legt uit: “Dit lidmaatschap past uitstekend in de duurzaamheidsambitie die we als club hebben. Daar zijn we al actief mee bezig met onder meer een werkgroep binnen de club en zoals eerder aangegeven is dit ook een belangrijk thema bij het nieuwe stadion. Wat ons betreft is dit pas het begin en we zien een geweldige kans om op korte termijn een platform te lanceren waarmee we Friesland nog meer op de kaart kunnen zetten als de provincie van duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Maar daarover later meer, eerst gaan we voor een vruchtbare samenwerking met Circulair Friesland.”

Evert Jan van Nijen, directeur van Vereniging Circulair Friesland, beaamt wat De Graaf zegt over de duurzaamheidsambitie die beide partijen nastreven: “Het is een circulair één-tweetje! We zijn ontzettend blij om SC Cambuur te verwelkomen in onze vereniging met dit partnerschap. Met de CIRCO-methode gaan we SC Cambuur en haar leden van de businessclub op weg helpen naar een circulair bedrijf.”

 

Tekst gaat verder onder foto

sc cambuur circulair

 

Over Circulair Friesland

De Vereniging Circulair Friesland is met meer dan 110 leden de versneller voor circulaire economie in Friesland. Ook vormen zij de CIRCO Hub in die regio. Meer dan 70 Mkb’ers, alle Friese overheden, vele onderwijsinstellingen en diverse maatschappelijke organisaties maken de vereniging. De gezamenlijke ambitie is om in 2025 de meest circulaire regio van Europa te zijn. Evert Jan van Nijen: “Deze nieuwe sportieve samenwerking gaat enorm helpen bij de circulaire versnelling in de regio.”

Discussieer mee