Let op! Deze track is al geweest

Circulair ondernemen: Hoe doe je dat?

Event

2 februari 2021
15.00 - 17.00 uur

Van het brouwen van frisse biertjes uit oude broodkorsten tot het leasen van een modulaire koptelefoon. Circulair ondernemen is niet alleen hot, maar ook uiterst noodzakelijk gezien de huidige klimaatproblemen en toenemende grondstoffenschaarste. Om de transitie te kunnen maken hebben we jonge en gedreven creatievelingen nodig die duurzame producten op de markt brengen.

Ben jij zo’n student of startende ondernemer en nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor de CIRCO Demo tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Tijdens een CIRCO Demo word je in anderhalf uur wegwijs gemaakt in de CIRCO-methodiek: hoe ziet een waardeketen eruit, waar is sprake van waardeverlies en liggen dus business-kansen? Je krijgt inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerp-strategieën die passen bij die kansen. De sessie is interessant voor iedereen die benieuwd is naar concrete handvatten hoe je circulaire principes toepast. Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere ondernemers!

 

Organisatoren

Deze Demo wordt in samenwerking met CIRCO georganiseerd door Provincie Friesland en Gemeente Leeuwarden.

 

Week van de Circulaire Economie

Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 6 februari 2021 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Dit evenement vindt plaats in het kader van de Week van de Circulaire Economie. De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en WaterstaatMVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland. Meer informatie hierover en een overzicht van alle activiteiten rondom de week vind je hier.