Let op! Deze track is al geweest

Financiële ondersteuning bij circulair ondernemen

Event

2 februari 2021
10.00 - 11.00 uur

Voor ondernemers, consultants, adviseurs en intermediairs die bezig zijn met circulaire economie bestaan mogelijkheden voor financiële ondersteuning vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tijdens dit online event krijg je inzicht in wat dat voor jou kan betekenen.

Maak kennis met de financiële kansen die RVO biedt voor ondernemers die investeren in de circulaire economie en milieuvriendelijke technieken. Denk daarbij subsidies, fiscale voordelen en leningen zoals de MIA\Vamil, WBSO, Subsidie circulaire ketenprojecten, Innovatiekrediet, MIT, DEI+ CE (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie), regeling groenprojecten. Daarnaast krijg je inspirerende praktijkvoorbeelden van circulaire ondernemers te zien die -al dan niet samen met ketenpartners- gebruik maken van diverse regelingen bij RVO en heb je de mogelijkheid om één op één in gesprek te gaan met een RVO-adviseur (op afspraak) over CE-subsidies en -financiering.

 

CIRCO Innovatie

Pepijn Duijvestein, trainer voor CIRCO geeft tijdens het online event een inkijkje hoe je je businessmodel of product zo ontwerpt dat je direct circulair kunt ondernemen. Je hoeft daarvoor niet meteen je hele product te veranderen. Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere ondernemers.

In een korte sessie introduceert hij de beproefde CIRCO-methodiek en laat met best practices zien hoe bedrijven succesvol een circulair product en/of dienst hebben ontwikkeld. In principe is elke sessie soortgelijk. In vier rondes ga je in op de methodiek en voorbeelden uit de bouw, de maakindustrie, kunststoffen en consumentengoederen.

 

Week van de Circulaire Economie

Dit evenement vindt plaats in het kader van de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 6 februari 2021 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en WaterstaatMVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland. Meer informatie hierover en een overzicht van alle activiteiten rondom de week vind je hier.

Trainers

Pepijn Duijvestein
Pepijn Duijvestein
Meer info