Snel weten welke kansen circulair ontwerpen biedt voor jouw bedrijf?

Ontdek het in 15 minuten met de e-Demo!

Creëer nieuwe business met circulair ondernemen

De circulaire economie biedt kansen voor bedrijven. Met de CIRCO e-Demo maak je in korte tijd kennis met de kracht van de CIRCO-methodiek. Je doorloopt drie eenvoudige stappen en leert een circulair product en businessmodel te maken. Dit is een laagdrempelige manier om kennis te maken met CIRCO en te ontdekken wat het jou kan bieden. Snel proberen? Ga direct naar de e-Demo. Eerst meer weten? Lees hoe de e-Demo werkt of ontdek welke CIRCO workshops er binnenkort van start gaan in jouw sector.

Direct naar de e-Demo!

Wat ga je doen in de e-Demo?

Nog niet bekend met de circulaire economie? In de e-Demo wordt op hoofdlijnen toegelicht wat de circulaire economie inhoudt en welke kansen het biedt om op een andere manier na te denken over je bedrijf. Benieuwd hoe grondstofschaarste, levensduurverlenging en een sterke klantbinding met elkaar samenhangen en hoe ze jouw bedrijf kunnen versterken? Je ontdekt het in de introductie in de circulaire economie. Start nu de e-Demo of lees meer over waardeverlies en ontwerpuitdagingen!

De CIRCO-methodiek start met een analyse van het waardeverlies van jouw productieketen. Tijdens elke stap van het maken van een product wordt waarde toegevoegd (voor gebruik) tot aan het verkoopmoment (gebruik), waarna de waarde van het product snel afneemt en het uiteindelijk vernietigd wordt (na gebruik). De levenscyclus van een gemiddeld product is vrij kort, waardoor er veel waarde verloren gaat. Deze waardevernietiging vindt op verschillende manieren en momenten in de levensduur van je product plaats. Hoe zit dat voor jouw product? Met de CIRCO-methodiek leer je je waardeverlies omzetten naar een kans voor nieuwe business. Start nu de e-Demo of lees meer over circulaire businessmodellen en design- strategieën!

Tijdens het gebruik van een product zijn er meerdere proposities mogelijk. Waar je normaal je product verkoopt aan één klant is het mogelijk om nu je product zo te ontwerpen dat hij verschillende problemen oplost van een klant en beschikbaar is voor meerdere klanten tegelijk. Daarnaast is het mogelijk om jouw eigen product op nieuwe markten in te zetten. Door je product zo te ontwerpen dat het goed te repareren of te reviseren is, wordt het mogelijk het langer in te zetten. Aan al deze activiteiten is geld te verdienen. Doe jij dit of doet iemand anders dat? Start nu de e-Demo!

Lees succes- verhalen

Bekijk cases

Cases

Doe mee aan een workshop

Bekijk Tracks

Workshop

Stel je vraag

Aan een van onze experts

Vraag

Draag een onderwerp aan

Neem contact op

Kennis

Organiseer een workshop

CIRCO inzetten

Workshop

Start een discussie

Praat mee in onze LinkedIn groep

Discussie