Het C-woord: workshop circulariteit tijdens Flevoland Groeit! Event

Update

Op 22 oktober – tijdens het event Flevoland Groeit! – verzorgt CIRCO’s Iris Grobben de workshop ‘Het C-woord: Nieuwe verdienmodellen in tijden van corona’. Een circulair verdienmodel biedt ten tijde van de huidige crisis namelijk veel kansen.

Flevoland Groeit! Het C-woord

Flevoland Groeit!

Flevoland Groeit! Is het jaarlijks event van Horizon Flevoland. Normaalgesproken is dit een live evenement. Maar in verband met de nieuw aangekondigde maatregelen rondom covid-19 is het event gewijzigd in een interactieve livestream. Eén van de vele veranderingen die passen in wat er dit jaar gebeurt. Ook veel ondernemers hebben de afgelopen maanden voor uitdagingen gestaan en zij hebben hun plannen waarschijnlijk bij moeten stellen.

Toch blijkt ten tijde van een crisis altijd weer hoe weerbaar en gedreven ondernemers zijn. Daarom koos Horizon dit jaar voor het thema ‘Jouw verhaal in het nieuwe normaal‘. Elke ondernemer heeft zijn eigen verhaal dat, ondanks een onverwachte wending, verder gaat met een nieuw hoofdstuk.

Het event bestaat uit een plenair deel en verschillende deelsessies. Ondernemers krijgen tijdens het event kennis, advies en handvatten om antwoord te kunnen geven op de vraag: Hoe ziet mijn onderneming eruit door de ontwikkelingen rondom corona?

 

Deelsessie: Het C-woord

Tijdens de eerste ronde deelsessies verzorgt CIRCO de workshop Het C-woord. Iris Grobben (CIRCO) en Matthijs Hess Spoelstra (Horizon) gaan in deze sessie in op Corona en Circulair Ondernemen. Een circulair verdienmodel biedt ten tijde van de huidige crisis namelijk veel kansen. Het kan de toekomstbestendigheid en de schokbestendigheid van jouw onderneming verbeteren.

In deze workshop maak je kennis met de CIRCO methodiek. Je ontwikkelt in 40 minuten een nieuwe circulaire propositie. Je gaat concreet aan de slag met circulair ontwerp van producten, diensten en businessmodellen. Zo leer je hoe je met jouw bedrijf de businesskansen van de circulaire economie optimaal kan benutten. En hoe je daarmee kan voldoen aan de veranderende wensen van de markt in tijden van corona.

Ben jij een ondernemer in de maak- en productiesector of de bouw- en infrastructuursector? En wil jij graag weten welke mogelijkheden de circulaire economie jou te bieden heeft? Neem dan deel aan deze CIRCO workshop.

 

Betaalbare circulaire woningbouw in Flevoland

Horizon en CIRCO willen circulair ondernemen in Flevoland verder stimuleren. Daarom verzorgen we niet alleen de deelsessie Het C-woord tijdens het Flevoland Groeit! event. Ook starten we binnenkort een Track in samenwerking met Horizon Flevoland en de Provincie Flevoland.

Flevoland biedt – letterlijk – ruimte aan de woningopgave in Nederland. Circulariteit speelt bij deze gebiedsontwikkelingen een belangrijke rol en biedt daarmee kansen voor ondernemers (consortia) om hieraan bij te dragen. Tijdens de CIRCO Track ‘Betaalbare Circulaire Woningbouw in Flevoland’ gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen. In deze ketentrack is expliciet aandacht voor de afstemming van vraag & aanbod in de regio en werken we aan betaalbare circulaire woningen.

Via deze link vind je meer informatie over de Track.

Discussieer mee