Let op! Deze track is al geweest

Track – Circular leather

Track

21 oktober (op locatie), 4 november (online) en 18 november 2021 (op locatie)

Duurzaamheid en circulariteit zijn actuele thema’s binnen elke industrie. Het inspelen op deze trend, de vraag van de markt en het anticiperen op regelgeving vraagt om innovatie en creativiteit. Zo kun je je bedrijf stevig positioneren voor de toekomst. Het is daarbij belangrijk te onderzoeken hoe jij je bedrijfsvoering en je productaanbod kunt aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de productie, bewerking of het vermarkten van schoenen, accessoires en benodigdheden voor de leerbranche. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Deze CIRCO track is specifiek ontworpen om deze nieuwe ideeën te ontwikkelen.

CIRCO biedt in samenwerking met MIDPOINT Brabant en Leather Made Smart een 3-daagse keten Track aan voor bedrijven in de leerbranche. Je neemt deel met partijen uit de hele keten zoals leerproducenten, toeleveranciers van materialen, onderdelen, retailers en groothandels om samen de mogelijkheden rondom de circulaire leerketen te verkennen en uit te werken. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de inzameling, recycling en het toepassen van het recyclaat in producten en materialen. Deelnemers vinden inspiratie en mogelijk ook gezamenlijke oplossingen voor de markt.

Blended Track

Blended Learning is een efficiënte en unieke combinatie van online leren, plenaire fysieke bijeenkomsten en onderlinge uitwisseling. Je doet kennis op wanneer jij wilt, waarna je tijdens de plenaire bijeenkomsten gelijk de diepte in kunt om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen case, met behulp van ervaren CIRCO-trainers en interactie met andere deelnemers.

Programma

Sessie 1 – Initiate | 21 oktober 2021, halve dag op locatie

Sessie 2 – Ideate | 4 november 2021, 9.00 – 12.00 uur online

Sessie 3 – Implement | 18 november 2021, 13.00 – 17.00 uur op locatie

Meer informatie over de Blended Track >

Waarom meedoen?

 • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Bedrijven vergroten hun concurrentiekracht en ze creëren nieuwe waarden voor hun bedrijf en klanten. Ook is het een innovatieve herijking van je businessmodel.
 • CIRCO maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is. Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
 • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
 • Bedrijven dragen bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.

Wat levert het op?

 • Tijdens de (fysiek en online) CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er een uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
 • Ontdek bijvoorbeeld oplossingen voor retourlogistiek, het gebruik van afbreekbare materialen, gerecyclede materialen en innovatieve productietechnieken. Ketensamenwerking maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.

Voor wie?

Deze track wordt georganiseerd voor:

 • Bedrijven die leren producten in de markt zetten
 • Producenten, leveranciers en bewerkers van leer
 • Toeleveranciers van materialen, onderdelen, lijmen en accessoires
 • Logistieke service providers
 • Inzamelaars, sorteerders en recyclers van leer
 • Serviceverleners voor reparatie en onderhoud.

Met inspirerende deelnemers uit de keten worden nieuwe kansen ontdekt en circulaire business in gang gezet.

 

Na de track

MIDPOINT Brabant zal er naar streven de plannen zoveel mogelijk een vervolg te geven, bijvoorbeeld door actief te koppelen naar circulaire ketentraject subsidies waarmee collectief stappen gezet kunnen worden.

Praktische informatie

Kosten

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor 2 personen) voor Leather Made Smart leden. De reguliere prijs bedraagt €1000,- ex BTW.

De totale waarde van de training bedraagt € 2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door MIDPOINT Brabant, Leather Made Smart en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Deelnemers

Aantal bedrijven: minimaal 8, maximaal 12

Voor optimaal resultaat en goede implementatie, doen er 2 personen per bedrijf mee.
Profielen van de deelnemers: iemand met een technische achtergrond (ontwerper, engineer) en iemand met een commerciële achtergrond (marketing, bedrijfskundig, inkoop).

Contactpersonen

MIDPOINT Brabant:
Joris van Riel
jorisvanriel@midpointbrabant.nl

Leather Made Smart:
Ilse Roggeveen
Ilse.roggeveen@leathermadesmart.nl

Trainers

Ellen Sillekens
Ellen Sillekens
Meer info
Christiaan Maats
Meer info