Online CIRCO workshop Recreatie & Toerisme

Update

Circulariteit biedt veel kansen voor de recreatiewereld. Gasten zijn gevoelig voor natuurbeleving en voor duurzame oplossingen. Bovendien gaan circulariteit en commercie hand in hand. Hoe? Doe mee met de Mini CIRCO workshop Recreatie & Toerisme en kom erachter!

CIRCO TRACK TOERISTISCH RECREATIEVE SECTOR

In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd en gaan producten langer mee, omdat ze slim worden hergebruikt en gerecycled. Maar het is nog knap lastig om het abstracte begrip ‘circulaire economie’ praktisch toepasbaar te maken in jouw bedrijf.

 

22 september: online workshop Recreatie & Toerisme

Op 3 november start de CIRCO Track Toeristisch Recreatieve Sector Friesland. Hierin leer je hoe je je als ondernemer kunt onderscheiden met circulaire producten en diensten en hoe je de gast van de toekomst kunt bedienen. Maar voordat deze Track van start gaat, organiseren we ter introductie op het onderwerp een online workshop.

Op 22 september organiseren we een 2 uur durende (gratis) online Mini CIRCO workshop Recreatie en Toerisme. In deze ‘proeverij’ maak je kennis met de CIRCO methode en ontdek je wat de circulaire economie inhoudt en voor jouw bedrijf kan betekenen. Waarom het nu relevant is en hoe je nieuwe circulaire producten kunt ontwikkelen en kosten kunt besparen. Het is een interactieve sessie waarin je ook meteen al echt aan de slag gaat aan de hand van je eigen praktijkvoorbeelden.

 

Programma workshop

Het programma van de online workshop duurt van 10.00 – 12.00 uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 09.45 – 10.00 Digitale inloop
  • 10.00 – 10.25 Welkom door Circulair Friesland en inleiding met praktijkvoorbeelden
  • 10.25 – 11.45 CIRCO demo workshop door Tom Evers
  • 11.45 – 12.00 Vragen en ideeën uit publiek
  • 12.00 – 13.00 Afsluiting en voor wie wil mogelijk meer info of van gedachten wisselen over de 3-daagse CIRCO Track

 

Voor wie?

Deze online workshop is speciaal bedoeld voor bedrijven in de vrijetijdssector in Friesland en hun ketenpartners. Vooruitstrevende ondernemers die willen ontdekken wat de circulaire economie inhoudt en hoe je dit abstracte concept praktisch toepasbaar maakt voor je eigen bedrijf of toeristische keten.

 

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan deze online workshop is kosteloos. Wil je meer weten of je direct aanmelden? Neem dan contact op met Hanneke Schmeink (aanjager Recreatie & Toerisme) via hanneke.schmeink@circulairfriesland.frl.

De mini workshop kent een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij zodat we je niet teleur hoeven te stellen. De workshop is bedoeld voor ondernemers, maar we hebben ook een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor onderwijs- en overheidsmedewerkers die meer willen weten over de circulaire economie, zodat zij ondernemers kunnen informeren en enthousiasmeren.

 

De workshop en de Track Toeristisch Recreatieve Sector Friesland wordt georganiseerd in samenwerking met Circulair Friesland, Ynbusiness, Toerisme Alliantie Friesland en Toerisme Collectief Friesland.

Discussieer mee