Circulaire Kunststoffensector

In de transitie naar een circulaire economie is een belangrijke rol weggelegd voor de sector kunststoffen. Maar wat houdt dit precies in? En hoe breng je het in de praktijk?

Beweging in de circulaire kunststoffensector

“Binnen de kunststoffensector wordt de urgentie om circulair te worden steeds groter en is de tijd van vrijblijvendheid voorbij. Vanuit de overheid komt er de komende tijd veel wetgeving aan, zoals de Single Use Plastics-wetgeving die vanaf 3 juli gaat gelden. Daarnaast roepen ook multinationals op om de transitie naar een circulaire plastic-kringloop te versnellen. Bedrijven reageren daarop door te innoveren en meer samen te werken. Voorbeelden van innovaties zijn herbruikbare verpakkingen en woningcorporaties die aan de slag gaan met circulaire kunststoffen in woningen. Kortom; er is veel beweging!”

Ingeborg Gort-Duurkoop, sectorlead Kunststoffen bij CIRCO.

Natuurvezels

Bekijk de update

Update

Omgevings-dienst over CIRCO

Lees het interview

Interview

Products that Flow

Lees het boek

Boek

Alles over Circulair Verpakken

naar de 5 stappen

Kennis

Goede voorbeelden

Bekijk goede voorbeelden

Cases

Spijker je kennis bij

Naar kennis

Kennis

Wat doet CIRCO?

CIRCO helpt ondernemers en ontwerpers om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Om momenten van waardeverlies om te zetten in economische kansen. Met de bewezen methode van CIRCO creëer je in korte tijd een circulaire propositie. En je krijgt de tools in handen om deze direct in de praktijk te brengen. We doen dit voor vier belangrijke sectoren, waaronder de kunststoffensector.

Ben jij dus als professional onderdeel van de kunststoffensector? En wil jij werken aan een duurzame én winstgevende business? Dan heb je bij CIRCO het juiste startpunt gevonden!

Hieronder vind je de Circular Business Workshop Tracks die CIRCO op dit moment aanbiedt voor de Kunststoffensector. Bekijk ook de agenda voor alle workshops.

 

Tracks & Classes Kunststoffensector