Ellen MacArthur Foundation

Kennis

Op de website van de Ellen MacArthur Foundation is veel kennis te vinden over de circulaire economie.

Ellen MacArthur

In 2009 opgericht door voormalig wedstrijdzeilster Ellen MacArthur met als doel de overgang naar een regeneratieve, circulaire economie te versnellen. De foundation brengt internationale bedrijven en partijen samen die een waardevolle bijdrage leveren aan de circulaire economie.

De website van de Ellen MacArthur Foundation biedt ruime kennis aan. We lichten er enkele uit:Β The Circular Economy Learning Path, dat stapsgewijs de circulaire economie uitlegt, en The Circular Design Learning Path, met praktische handvatten voor circulair design.

Bekijk ook zeker de Circular Design Toolkit. Met deze toolkit:

  • Ontdek je de basisprincipes: leer meer over de circulaire economie en doe inspiratie op bij leiders die werkzaam zijn in verschillende ontwerpdisciplines, biomaterialen, architectuur, stedenbouw en meer.
  • Pas je de ontwerpprincipes toe: leer de aanpak kennen en krijg een idee wat ontwerpen voor een circulaire economie kan betekenen voor jouw branche, werk of onderzoek.
  • Maak je contact met anderen: wissel ideeΓ«n en inspiratie uit met je collega’s en krijg feedback op je circulaire ontwerpdenken en -werk.
  • Draag je bij aan en maak je deel uit van de transitie: je krijgt inzicht in de verschillende soorten kansen om deel uit te maken van de wereldwijde circulaire ontwerpbeweging.