Circulaire Consumptiegoederen

In de transitie naar een circulaire economie is een belangrijke rol weggelegd voor consumptiegoederen. Maar wat houdt dit precies in? En hoe breng je het in de praktijk?

Circulaire Consumptiegoederen

“Het stadium van bewustzijn van een circulaire economie is voor veel bedrijven voorbij, er komt steeds meer actie! We zien dat steeds meer bedrijven in diverse (sub)sectoren gaan samenwerken met ketenpartners, nieuwe verdienmodellen uitwerken en toepassen. Zij beseffen dat zij het verschil kunnen maken door durven te experimenteren, innoveren en stappen te zetten naar een ander bedrijfsmodel. Binnen de matrassensector bijvoorbeeld, nam een aantal producenten eerder het initiatief voor een ‘vrijwillige producentenverantwoordelijkheid’. De doelstelling voor de sector voor 2028, dat driekwart van alle afgedankte matrassen moet worden gerecycled, is nu al gehaald! Nog voordat de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid dit jaar in gaat.”

Stella van Himbergen, sectorlead Consumptiegoederen bij CIRCO.

Koken als dienst

Bekijk de case

Case

Circulair textiel

Lees het interview

Interview

Shoes as a Service

Bekijk de video

Video

Ontwerper aan het woord

Lees het interview

Interview

Goede voorbeelden

Bekijk goede voorbeelden

Cases

Spijker je kennis bij

Naar kennis

Kennis

Wat doet CIRCO?

CIRCO helpt ondernemers en ontwerpers om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Om momenten van waardeverlies om te zetten in economische kansen. Met de bewezen methode van CIRCO creëer je in korte tijd een circulaire propositie. En je krijgt de tools in handen om deze direct in de praktijk te brengen. We doen dit voor vier belangrijke sectoren, waaronder de consumptiegoederen.

Ben jij dus als professional onderdeel van de sector consumptiegoederen? En wil jij werken aan een duurzame én winstgevende business? Dan heb je bij CIRCO het juiste startpunt gevonden!

Hieronder vind je de Circular Business Workshop Tracks die CIRCO op dit moment aanbiedt voor de sector consumptiegoederen. Bekijk ook de agenda voor alle workshops.

 

Tracks & Classes Kunststoffensector